PASO HOUSE

General information

LOCATION: VICENTE LOPEZ | BUENOS AIRES

SURF. ROOF LODGING: 150 m2
PA. PA. ROOF: 90 m2
SURF. SEMI COVERED-TERRACE: 250 m2
YEAR OF CONSTRUCTION: 2016

CONSTRUCTION REPORT

We were approached with the project of extending the house that the owner had bought a few years ago. The clients bought the adjoining house, a construction with characteristics quite similar to the current house they live in.

 

The starting point was unusual since the house meets all the requirements of habitability (kitchen, dining room, living room, bedrooms...). The new functional program is a larger living room, integrated to the kitchen with a study open to a patio and a new room upstairs with access to a terrace.

 

The existing narrow floor plan forced us to be creative. By removing some walls and opening the interior windows we were able to brighten up the interior.

 

The house now features an open plan interior designed to meet the family's need for space, with a staircase freed up to connect to the upper floor. A carefully selected color palette is used to reflect warm light throughout the spaces, creating a sense of spaciousness in the existing Victorian house.

Compartir PASO HOUSE en: